Body Stress Release

Body Stress Release is een unieke en aanvullende gezondheidstechniek die het lichaam stimuleert om te veel opgebouwde en vastgezette spierspanning (body stress) los te laten.

Iedereen heeft te maken met spanning, oftewel stress. Daarbij kan het gaan om diverse soorten stress. Lichamelijke stress die ontstaat bij inspanning, maar ook als gevolg van een verkeerde houding of een (onge)val. Geestelijke stress door spanningen in relatie of werk of chemische stress die ontstaat door geneesmiddelen of prikkelende stoffen.

Meestal is stress geen probleem. Sterker nog: er bestaat zoiets als een gezonde dosis spanning. Een beetje stress op het werk kan er zelfs voor zorgen dat u beter functioneert: u bent scherper en meer geconcentreerd. En uw lichaam is in staat om langs natuurlijke weg veel spanning te laten wegvloeien.

Maar te veel stress kan de oorzaak zijn van flinke klachten. Uw lichaam is dan niet meer in staat om de spanning op eigen kracht te verwerken. Het zet zich schrap. En we krijgen signalen, zoals pijnprikkels of vermoeidheid, waarmee het lichaam ons wil beschermen en afremmen.

Die spierspanning kan zich overal in het lichaam opslaan in spieren en/of bindweefsel. En waar dat gebeurt ontstaat er druk op de zenuwbanen. De communicatie in het lichaam wordt verstoord en dat kan leiden tot allerlei klachten. Denk aan hoofdpijn, indigestie, rugpijn en pijn in nek, schouders, armen en benen, een aanhoudende algehele vermoeidheid of een continue gespannen gevoel.

Body Stress Release is een prachtige techniek die de druk op de zenuwbanen vermindert. Het gaat om het uitoefenen van een lichte, maar zeer gerichte impuls op juiste plek en in de juiste richting. Dat stimuleert het lichaam om de spanning los te laten: de release. De behandeling zorgt dat de druk op de zenuwbanen afneemt en maakt de weg vrij voor het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Een release is precies, effectief en vriendelijk. De techniek is geschikt voor iedereen, ook voor kinderen. Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten. U blijft tijdens de behandeling volledig gekleed. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt bij een aanvullende verzekering (een deel van) de BSR-behandelingen

BTW nr NL094807991B01 | KvK 56981783 | IBAN: NL10 RABO 01791.43.646 | AGBcode praktijk 90-56190
AGBcode zorgverlener 90-047611 | lid nr. 77 van BSRAN